EFT


DET LILLE SOM SKAL TIL - FOR DEN STORE FORANDRINGEN

Mobil: 97961711

HVA ER EFT (Emotional Freedom Techniques)


EFT kan sammenlignes, og er basert på de samme prinsipper som akupunktur. Begge teknikker benytter kroppens energisystem som utgangspunkt for healing. EFT kan sies å være en følelsemessig versjon av akupunktur. Det er to grunnleggende prinsipper som danner grunnlaget for EFT hvor vi (1) mentalt "tuner" inn på problemet mens vi (2) stimulerer noen spesielle meridianpunkter med lett banking med fingertuppene. EFT viser seg å balansere meridiansystemet og kan ofte redusere måneder eller år med konvensjonell terapi til minutter eller timer. Teknikken er enkel å lære seg. Selv barn kan lære seg de grunnleggende teknikkene.

Koppens energisystem

Kroppen vår har en dyp elektrisk natur. Et begynner kurs i anatomi vil vise dette, og det er viktig for å forstå hva EFT er. Dra føttene over et teppe og deretter ta på noe av metall. Noen ganger kan du se den statiske elektrisiteten som slippes ut fra fingertuppen. Dette ville ikke være mulig med mindre kroppen din hadde en elektrisk natur til det.


Hvis du tar på en varm ovn du vil føle smerten umiddelbart fordi elektriske impulser overføres langs nervene til hjernen. Signalene overføres med lysets hastighet, og det er derfor du føler smerte så raskt. Elektriske meldinger sendes stadig gjennom kroppen din for å holde den informert om hva som skjer. Uten denne energiflyten ville du ikke være i stand til å se, høre, føle, smake eller lukte.


Et annet bevis om eksistensen av elektrisitet (energi) i kroppen er electroencephalograph (EEG) og EKG (EKG). EEG registrerer den elektriske aktiviteten i hjernen mens EKG registrerer den elektriske aktiviteten i hjertet. Disse enhetene har blitt brukt i medisinsk vitenskap i flere tiår og er de du ser på sykehus som ofte er koblet til døende pasienter. Når skjermen stopper "blippingen" er pasienten død.


Våre elektriske systemer er avgjørende for vår fysiske helse. Hva kan være mer opplagt? Når energien slutter å strømme ...dør vi. Spør legen din om dette. Ingen bestrider det.


For ca 5000 år siden, oppdaget kineserne et komplekst system av energi-kretser som går rundt i hele kroppen. Disse energi kretser ... eller meridianer som de kalles ... er midtpunktet i Østens helsepraksis og danner grunnlag for dagens moderne akupunktur, akupressur og en rekke andre healing teknikker.


Denne energien går gjennom hele kroppen og er usynlig for øyet. En analogi, du ser ikke energien som strømmer gjennom et TV-apparat heller. Du vet den er der på grunn av dens virkninger. Lyd og bilde er ditt alltid tilstedeværende bevis for at energiflyten eksisterer.

På samme måte gir EFT deg et slående bevis på at energien flyter rundt i dine meridianer, fordi den gir effekter som lar deg vite den er der. Ved å trykke nær endepunktene på din energi-meridianer kan du oppleve noen dyptgripende endringer i din emosjonelle og fysiske helse. Det er hva EFT handler om. Det er det sentrale begrepet i spørsmålet Hva er EFT.

Vestlig medisinsk vitenskap har en tendens til å fokusere på den kjemiske delen av kroppen, og har ikke rettet mye oppmerksomhet til disse subtile, men kraftig, energibanene før de senere år. Men de eksisterer og tiltrekker en stadig voksende gruppe av forskere.